Saturday, 26 October 2013

Hujung Bulan

Asslamualaikum w.b.t..


Hujung-hujung bulan bulan camni memang sengkek sikit sementara nak tunggu elaun masuk. Maklumla tau-tau je la kan taraf hidup kat bandar. Jangan kata kat bandar kat kampung pun sama sekarang. Macam tak de beza sangat. Tapi kalau kat rumah setakat nak dapatkan sayur-sayuran segar tu pegi je petik belakang rumah. Tegah hari tadi makan bubur nasi segera.. uuuhh... rasa melekat MSG kat tekak. Memang kurang berkhasiat. Meggi pun aku tak suka sangat, memang jarang la ada stok meggi. Last-last tadi..




Mee bujang.. letak fish ball dengan taugeh je.. Tapi alhamdulillah mengenyangkan. Total semua bahan-bahan hanya RM3.40.. dapat buat mee goreng satu kuali. Kalau makan kat kedai RM3.50 sepinggan. Alhamdulillah.. walaupun barang-barang naik harga tapi tetap ada barang yang murah. 

#Rezeki hari ini.. :)) 

12 comments:

  1. Salam & hai semua. jemput join GA syiera : http://ieraassyiera.blogspot.com/2013/10/2-months-birthday-giveaway-by-22nd-of.html

    kalau nak tengok hadiah, dekat link ni tau : http://ieraassyiera.blogspot.com/2013/10/senarai-penuh-sponsor-syarat-wajib-dari.html

    GOOD LUCK :)
    TERIMA KASIH :)

    ReplyDelete
  2. Syukur ada juga makanan. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  3. Teringat waktu bujang2 dulu.. sy pun x suka meggi, klu nk save bajet, beli nasi putih je.. balik goreng telur pekena dgn kicap hehee :D

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.. terima kasih sudi singgah.. :)

      Delete
  5. tapi nampak sedap...lapar woooo ~ tak sempat breakfast lg pagi ni -___-"

    ReplyDelete
  6. Munirah pun makan nasi bujang je.. hihi :)

    ReplyDelete