Tuesday, 31 December 2013

Hujung 2013

Assalamualaikum w.b.t..



Sumber gambar daripada print screen doodle Google

Amboi... korang tengok! angka 4 tu dah tak sabar-sabar nak replace angka 3 tu.. Hanya tinggal beberapa minit saja lagi untuk kita masuk ke tahun baru. So, sebelum beranjaknya tahun, dan perginya 2013 buat selamanya.(.hukhuk.. sedih..) ingin aku coretkan sedikit bicara sebagai penutup tirai 2013. Tahun ni merupakan tahun yang aku paling aktif berblogging selama hampir 3 tahun ni. InsyaAllah, azam untuk blog ni dah dinyatakan didalam entri ini. Mengenai azam diri pula aku rasa cukuplah untuk jadi seseorang yang lebih baik dari tahun ni. Yup.. itu azam utama aku. Lebih berfikiran positif, mengelakkan diri daripada melakukan perkara yang sia-sia dan tidak mendatangkan manfaat. InsyaAllah... 

Terdapat juga beberapa suggestion daripada beberapa orang bloggers kearah penambahbaikkan blog aku ni.. antaranya..


Suggestion daripada Kak Aiza untuk membuat tabber widget. Sebenarnya lepas mendapat suggestion daripada Kak Aiza aku terus cuba buat tabber widget tu tapi malangnya nampak tidak kemas dan sedikit buruk sebab width side bar gadget aku ni terlalu kecil.. Jenuh juga adjust nak bagi nampak ok, tapi macam tak cantik je.. macam tak comel je.. then lastly aku buang balik. hehe..

Next suggestion daripada Aisya..



Sebenarnya masa mula-mula renovate hari tu lagi aku tak suka dengan width blog ni.. Jika ditambah kelebaran pada customize di template tulisan dan gadget pada side bar akan terkeluar melebihi garisan putih menyebabkan nampak serabut dan tidak kemas. Sebenarnya background yang aku gunakan ni adalah auto daripada Shabby Blog dan dikodkan pada ruangan javascript/HTML yang mana kelebarnnya memang dah tak boleh di ubah. Tapi sangat bersetuju dengan apa yang Aisya cakap tu. InsyaAllah nanti bila punya kesempatan aku akan ubah balik supaya ruangan menjadi lebih besar dan sedap mata memandang.. hehehe.. So, kepada sesiapa yang ada cadangan lain jangan segan-segan untuk nyatakan. Pandangan korang amat aku hargai.. ^_^

Now... untuk TOP 10 December Commentators.. hikss~~ 



1) Pha Is

2) Mizz Aiza (Dunia Kecil) 

3) Khir Khalid

4) Muhammad Khairuddin Lim

5) Azalan Strider

6) Affy Afiqah

7) Aisya

8) Nur Inani

9) wanariahamiza

10) Akeyla Azmi

Maaf sebab tak sempat nak buat imej yang lebih elok sebab kejar masa. Hehe..Terima kasih kepada semua yang sudi berkunjung kesini.. So, disini aku ingin mengucapkan Selamat Tinggal kepada 2013 dan Selamat Datang 2014!

Semoga kita semua sentiasa didalam keberkatanNya.. amiinn.. :))
Selamat Tahun Baru semua! 




26 comments:

  1. Selamat tahun baru kak wawa! Pilih background yang tiada column kak.. Baru dia tak tetapkan width blog kita.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Tahun Baru Niena.. terima kasih atas suggestion.. :)

      Delete
  2. Alhamdulillah.. ada juga saya.. T kasih.. Slmt menyambut tahun baru wawa. Semoga tahun baru ini membawa lebih kejayaan serta keberkatan buat wawa... aamiin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama.. Selamat tahun baru.. amiinn.. terima kasih en.khir.. :)

      Delete
  3. hai fatin..selamat tahun baru
    semoga azam 2014 terlaksana kelak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru.. terima kasih sis.. :)

      Delete
  4. Huhuhu akak try je edit semua dari citarasa akak sendiri ;) winkwink

    ReplyDelete
  5. Btw happy new year kak fatin wawa!! <3

    ReplyDelete
  6. slmat taun baru..moga sume azam n impian tercapai :)

    ReplyDelete
  7. ooo, betul jugak kan.. huhu.. selalu kalau renovate blog memandai je ubah sendiri..

    anyway, selamat tahun baru. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. selamat tahun baru aisya.. :)

      Delete
  8. yea..!!!! masuk senarai.. hehehe.. thanks..

    ReplyDelete
  9. selamat tahun baru 2014 adik.. terima kasih.. semoga adik terus maju dan bersemangat..
    p.s: akak rasa template adik ni dah cantik dan kemas.. loading pun ringan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat tahun baru kak.. sama2..ha'ah..template ni mmg senang nak loading, mungkin sbb kurang gadget kot.hehe.. terima kasih akak atas pandangan.. :)

      Delete
  10. Sentiasa membuat penambahbaikan untuk kepuasan sendiri. :)

    Hehe, termasuk dalam senarai juga. terima kasih. Saling ziarah dan erat silaturahim :)

    ReplyDelete
  11. Selamat Tahun Baru wawa...
    Semuga tahun 2014 ini... belog ini akan lebih meriah dan sukses.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru kak.. amiinn.. terima kasih. :D

      Delete
  12. ada juga ika ya...huhu....semoga terus gigih berblogging ya wawa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah.. Ika pun samalah ye.. :)

      Delete