Thursday, 26 December 2013

Ubahsuai

Assalamualaikum w.b.t..


Dari semalam cuba ubah sikit-sikit kedudukan widget blog aku ni.. Ada yang dah dibuang, ditambah dan dikekalkan. Pada bahagian atas side bar belah kanan dah diletak banner 'Welcome to My Blog' menggantikan widget yang aku ambil kat Shabby blog. =)

Dengan bantuan adik aku, aku mintak dia buat scrollbar pada column 'Paling Banyak Cakap', 'Komen Terkini' dan pada 'Blog List' supaya tak berjela-jela sangat. Sebenarnya dari hari tu lagi nak tambah blog dalam senarai bloglist tapi disebabkan ruang yang terhad nampak semak pula kalau banyak sangat widget kat tepi ni. So, bagi menambahkan bloglist aku letak senarai bloglist ni pada footer, ada dua column je. Then kat bawah bloglist aku letak label dan google plus follower. Kalau nak diubah semua memang tak rajinlah, lagipun aku baru renovate blog ni bulan lepas.

Oh ye..lagi satu..



CPUV aku taklah semeriah bloggers yang lain.. so kalau ada iklan INTI college tu kalau korang ringan-ringankanlah tangan untuk klik ye, aku memang sangat hargai.. ^^ Dan jangan lupa tinggalkan link blog korang ye pada ruangan shout box.. :)

38 comments:

  1. Nnt esok sally usha blog makeover...hehe...pakai fon x puas.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tak makeover sangatpun sally.. tukar2 kedudukan widget je..:D

      Delete
    2. okay...dah nmpk..hehehe...nmpk kemas...cantik! ^_^

      Delete
    3. Sally punya lagi cantik.. :D

      Delete
  2. ok lah tu.. kalau nak tukar semua, satu hari belum tentu boleh kasi settle.. hihi.. naik lebam bijik mata...

    Boleh jenguk mama di sini.. Mommy As Blog

    ReplyDelete
  3. wah kak wawa huhuhuhu betul lah tu, kena selalu ubah sbb tak puas hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Qila punya blog pun macam dah lain je.. hehe :D

      Delete
  4. cik fatin.. ke cik wawa?

    asal blog senang loading n tak berat dah cukup.. kalau nak kurangkan widget memang pening kepala lah jawapnyer.. sebab rasa semua widget2 tu penting.

    haishh pening2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana-mana pun boleh.. hehe.. betul tu Gee Lion.. :D

      Delete
  5. Wahh.. blog pun dah semakin cantik.. tak pe wawa, selagi kesempatan rasa nak ubah, ubah je.. blog kita biar kita rasa puas hati kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..betul tu en.khir.. terima kasih..:)

      Delete
  6. semakin cantik blog ini lepas ubahsuai.. nak kemas lagi boleh gabungkan beberapa widget dalam tabber widget..
    tahniah dah dapat CPUV nuffnang tu.. semoga terus bertambah rezeki adik.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni boleh cuba buat..terima kasih akak..:)

      Delete
  7. wahh nampak lebih cantik dan kemas ^_^

    ReplyDelete
  8. wah...nampak kemas dan menarik...klik tabung inti kat sini..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  9. Wah, dah berwajah baru. Sure lebih bersemangat untuk blogging lepas ni:-)

    ReplyDelete
  10. Wah, dah berwajah baru. Sure lebih bersemangat untuk blogging lepas ni:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. walaupun tak banyak sangat yang diubah. hehe..:D

      Delete
  11. selamat me-renovate blog...
    dah menabung inti tu..

    ReplyDelete
  12. wah tambah cantik blog, tahniah dapat cpuv :)

    ReplyDelete
  13. Tahniah, semoga lepas ni lebih maju ke hadapan.

    ReplyDelete
  14. ika always klik3 tabung wawa :) sorry baru hari ni dapat singgah,..

    ReplyDelete
  15. tahniahhh.. cantik dah tu cuma rasanya width blog kena bagi lebar lagi kot. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah.. sayapun tak puas hati dgn width blog ni.. tapi dah tak boleh nak adjust sebab auto. InsyaAllah nanti ade masa memang nak renovate balik.. thanks aisya for the suggestion.. :D

      Delete