Thursday, 16 January 2014

Akhirnya.....

Assalamualaikum w.b.t..



Aku suka gambar smiley ni.. nampak sedap, licin botak berkilat.. hehe..


Cewaahhh... bunyi macam bahagia jekan.. Bahagialah, sebab tadi dah lepas presentation Final Year Project. Terasa ringan je bahu dan kepala walaupun report writing tak fully completed lagi tapi yang penting the most critical part tu dah lepas. Alhamdulillah dipermudahkan, dan ada juga komen-komen membina yang diterima. Mana yang kurang tu memang datang dari kesilapan diri sendiri.. 



Masa banyak dihabiskan dengan menunggu feedback daripada pihak-pihak yang berkenaan. Bila dah proceed dengan registration di National Medical Research Register (NMRR) lebih kurang dah 30% proceed aku decide untuk guna alternative way untuk collect data sebab kalau tunggu prosedur memang lama. Hehe.. Tapi ada juga hospital yang ok, once dorang semak questionnaire tu then terus setuju untuk terima. Selainnya, hmm.. ada juga yang tak bagi feedback. The calculated sample size sepatutnya about 100 resondents tapi disebabkan masalah-masalah seperti unreturned questionnaire, tak banyak tempat yang bagi positive feedback last data collection only 60++. Then analyse jela mana yang ada. Aku suka subjek Radiobiology tapi sebenarnya untuk FYP ni aku lebih suka tajuk Air Quality tak pun Ergonomic tapi nak buat macam mana buat je la kan da ini yang dapat. Lagipun Literature Review yang bagus-bagus agak susahlah nak dapat regarding this topic. Syukur sangat bila dah nak hampir siap ni..  Lepas siap present terus pegi makan sebab dari pagi makan roti je.. hukhuk..




Laparla pulak.. hukhuk.. InsyaAllah nanti 20 haribulan akan pulang ke rumah selepas briefing intern, then minggu depan nak pegi Kelantan.. hikhik.. Lamo doh eh kawe tok gi klate.. hehe.. :D



27 comments:

  1. Replies
    1. Banyakkan faedah kalau kita selalu tersenyumkan mama.. :)

      Delete
  2. ya allah sedapnya yg bawah sekali tu oi hahahaha
    betul :D
    Senyum, tak perlu kata apa apa~~~ hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. kalau time lapar semua benda nampak sedap dik.. kan.. hehe..:D

      Delete
  3. hai wawa..
    hopefully wawa days filled with smiles :)

    ReplyDelete
  4. walaupun x de fyp, tapi boleh paham rasanya bila dah habis present.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. walaupun it just 20% from overall mark tapi rasa lega sbb dah lepas bab2 yang nak kena present kot. hehe..

      Delete
  5. Hai, Wawa...
    Nak tghari ni... tgk makanan rasa lapar plak... hehe... macam sedappp je tu...

    Senyum selalu walau hati gundah gulana... ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai sis.. lepas ni boleh lunch.. hehe.. :))

      Delete
  6. semoga sukses dgn iringan doa kejayaan dan senyum selalu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiinn.. InsyaAllah.. terima kasih PCL.. :)

      Delete
  7. tentu rasa tenang selepas selesai pembentangan kan.. semoga adik fatin terus ceria selalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. memang rasa agak tenang akak..terima kasih kak aiza..:)

      Delete
  8. Semoga wawa terus berjaya & sentiasa mengukir senyuman.. :)
    3x ikea.. :D

    ReplyDelete
  9. goodluck !! lapar plak pepagi ni tgok nasi..sedap nyeee...

    ReplyDelete
  10. Senyum selg mmpu..dan teruskan hehe

    ReplyDelete
  11. yeayyyy.. dah nak hampir siap! saya faham perasaannya bagaimana. hehe!

    ReplyDelete