Monday, 27 January 2014

Hafiz Juara AJL Ke-28

Assalamualaikum w.b.t..


Mood berblog beberapa hari ni memang kelaut. Tapi demi Hafiz aku gagahkan juga jari-jemari ni untuk taip entri ni. Kekeke.. Actually, I'm a fan of Hafiz.. Sebab suara dia memang terbaaiiikkk la.. hehe.. Memang dah agak mesti lagu dia akan menang juga malam ni. Apa-apa pun tahniah kepada Hafiz yang berjaya menggondol 3 trofi pada malam ini iaitu Anugerah Mobil, Persembahan Terbaik dan Juara AJL ke-28 melalui lagu Bahagiamu Deritaku. *Clap clap clap* Kalaulah hafiz menang vokal terbaik memang bertambah-tambah terbaiklah maklumlah AJL lepas-lepaskan dah tiga kali berturut-turut Hafiz dapat anugerah vokal terbaik. 





Bagi aku lagu-lagu hafiz sememangnya menampilkan vokalnya yang mantap sebab kebanyakkan lagu-lagu nyanyian Hafiz mempunyai latar muzik yang kurang sekaligus lebih membuatkan vokalnya lebih tertonjol. Lagipun persembahan hafiz sempoi je, probe nya pun tak mess sangat.

Tahniah kepada Hafiz dan yang lain-lain.. ^^


Keputusan AJL ke-28

Juara: Hafiz Suip (Bahagiamu Deritaku)
Komposer: Ly
Lirik: Baiduri


Tempat kedua: Hyper Act (Hanya Aku)
Komposer: Hyper Act
Lirik: Frozen


Tempat ketiga: Altimate & Awie Rafael ( Kalau Aku Kaya)
Komposer: Omar K & Audi Mok
Lirik: Altimate


Vokal terbaik: Jaclyn Victor ( Ikut Rentakku)

Persembahan terbaik: Hafiz Suip


16 comments:

  1. walaupun suara Jaclynn tinggi, tapi saya tetap rasa yg vocal tu patut dapat kat orang lain. Errr...

    ReplyDelete
  2. masih terpinga-pinga kenapa orang pilih hafiz sebagai persembahan terbaik..isk..isk..isk...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila dh tgk tu sy pun igt stacy yg dpt persembahan terbaik.. hehe..

      Delete
  3. akka tak dapat menontonnya.. tahniah kepada hafiz.. sura dia memang sedap..

    ReplyDelete
  4. dia layak menang.. mantap! terbaik..

    ReplyDelete
  5. Tak tengok AJL... tak tau pun... hehehehe...
    Hafiz? ermm suka suara dia... nyanyian dia ada soul.. :)

    ReplyDelete
  6. Tahniah kpd semua yg memenangi.. semoga industri muzik tanah air lebih maju.. :)

    ReplyDelete
  7. tahniah hafiz ..memang seperti di jangkakan

    ReplyDelete
  8. hafiz menang pun puas hati.. persembahan dia mantap...

    ReplyDelete