Friday, 8 November 2013

La Tahzan..

Assalamualaikum w.b.t..





Orang cakap kalau apa-apa hal semuanya biarlah bersederhana.. ye.. bersederhana itu lebih baik.. kebelakangan ni aku tak tahu apa yang aku rasa.. haha.. dulu kalau ada masalah aku mesti call mak, cerita semua then lega.. dan satu benda yang aku pegang dari dulu, setiap kali aku call mak ceritakan masalah pasti semuanya selesai dengan cepat! bagaikan satu keajaiban.. Tapi sekarang sesetengah perkara aku dah tak cerita kat mak.. sebab aku tak tahu macam mana nak cerita, apa reaksi mak..dan aku tahu mak tak suka orang yang buat anak dia sedih.. ok.. ok..

Pada kawan-kawan yang ada follow aku kat twitter kalau tak jumpa bukan aku unfriend korang ke ape, tapi aku dah deactivated twitter tu.. Ceeehhh.. statement macam hot stuff bak kata kawan aku.. haha.. Kepada cik olive, ni.. nobita nak habaq mai ni.. sori lepas ni dah tak leh tuit dengan hang.. kita whatssaps je la ye.. tapi whatssaps pun aku nak kena download lain sebab dah expired sebab dah lama benor tak bukak.. ntah la mungkin perlukan ruang sendiri.. phone number pun aku dah tukar.. hurrmm.. 

Tadi aku tak putus-putus berdoa semoga Allah hantar seseorang untuk tolong aku.. Then lepas maghrib tadi tergerak hati untuk call sepupu aku.. cerita pasal masalah fyp aku bla..bla..bla.. Alhamdulillah.. rasa macam Dia dah betol-betol tolong aku, dengar apa yang aku mohon. Sepupu aku tetiba cakap boleh tolong dan nak try tanya kawan dia. Alhamdulillah akak tu sudi nak tolong.. then chat-chat dengan sorang member tadi aku rasa macam dapat satu semangat yang baru.. yang mana tadi aku rasa macam down sangat-sangat, nangis sampai tak ingat dunia. Last-last bersiap-siap pegi keluar cari makan.. walaupun mata rasa sengkak.. Ya Allah.. aku dah tak mau rasa macam ni.. 

Buat apa nak sedih-sedih kan bila ramai lagi orang yang sayang kita.. mak banyak kali call aku hari ni.. mak cakap sabar.. orang yang sabar Tuhan sayang.. dan kalau boleh aku rasa masa tu jugak aku nak terbang balik rumah.. aku tak boleh buat mak risau sebab nanti aku takut mak tak bagi aku sambung master. kehkehkeh.. and my cousin.. Kak Gee.. she will be my best cousin ever! Dari kat matrik lagi dia duk jaga aku.. selalu datang lawat aku, bawak makanan.. malam-malam pun kalau aku sakit dia sanggup datang.. sampai sekarang dah kahwin pun tapi tak de hal la nak mintak tolong pape.. Dan satu lagi yang melegakan aku, aku dah bagitau dia something yang patut aku bagitau dia setahun yang lepas.. so, dia da takkan tanya perihal tu lagi.. lega betol! 

Ya Allah.. kurniakanlah kami ketenangan disamping insan-isan yang kami sayang dan yang menyanyangi kami.. ketenangan tu adalah sesuatu yang amat berharga.. yang susah di cari, yang tak boleh dibeli.. dan itu je yang aku nak sekarang.. 

:')))

13 comments:

  1. keluarga dan sedara yang kita boleh harap.

    ReplyDelete
  2. Aamiin.. semoga diberi ketabahan & dipermudahkan segala urusan oleh Allah swt.. aamiin.

    ReplyDelete
  3. jangan bersedih adik.. Allah dan keluarga sentiasa menyokong kita..

    ReplyDelete
  4. la tahzan. innallahamaa'na
    jgn sedih. sesungguhnya Allah bersama kita
    :)

    ReplyDelete
  5. Allah sentiasa bersama dengan hambanya.. :)

    ReplyDelete