Saturday, 23 November 2013

Tugasan

Assalamualaikum w.b.t..

Semalam kali pertama menjejakkan kaki ke perpustakaan Jabatan Alam Sekitar di Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar Presint 4 Putrajaya. Tugasan ini merupakan tugasan terakhir (mungkin) bagi subjek Environmental Impact Assessment (EIA) dan giliran kumpulan aku untuk membuat rujukan di sini adalah pada hari Jumaat. Kitorang diberi masa selama 3 minggu untuk menyelesaikan tugasan ini. Ini bermakna setiap kumpulan akan diberi peluang 3 kali; seminggu sekali untuk membuat rujukan disini.


Gambar Ihsan google


Tajuk yang kumpulan aku dapat adalah Water Supply. Ini bermakna kami perlu meneliti dan membuat review tentang laporan EIA yang telah dibuat oleh environmental consultant terhadap sesuatu projek. Laporan yang telah dipilih adalah berkenaan projek penyaluran air bersih daripada tanah besar ke Pulau Perhentian. 

Setelah siap tugasan ini, sesi pembentangan akan diadakan sebelum study week. Dan around the corner juga adalah pembentangan FYP. Lebih mendukacitakan aku rasa macam dah lama je tak balik rumah jenguk mak ayah.. mengalahkan student oversea pulak.. hmm.. v.v


  

16 comments:

  1. good luck..... dayat singgah sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah.. Terima kasih Dayat.. :)

      Delete
  2. Suka duduk dalam perpustakaan lama-lama. Kalau tak baca buku pun, lepak-lepak je. Hehe. Selamat berjaya dengan tugasan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah.. duduk dalam library memang best..InsyaAllah, terima kasih Wan. :)

      Delete
  3. semoga tugasan berjalan dgn lancar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap-harap.. terima kasih Munirah. :)

      Delete
  4. salam kenall..
    gud luck utk asgmnt..
    wah dah lama x balik jenguk parent..
    x pe la pngorbanan sbgai pelajar :)

    ReplyDelete
  5. Semoga dipermudahkan segalanya & beroleh kejayaan.. aamiin.. :)

    ReplyDelete
  6. semoga dipermudahkan segala urusan...and best of luck!

    ReplyDelete
  7. good luck untuk semua tugasan.. smoga segalanya dipermudahkan-Nya.. :)

    ReplyDelete
  8. semoga semuanya dipermudahkan Allah.. masa study dulu akak pernah juga ambil subjek EIA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke.. amiinn.. terima kasih kak aiza..:D

      Delete